Categorieën
Biervliegjesbestrijding

Waar komen die biervliegjes toch zo snel vandaan?

Biervliegjes/fruitvliegjes zijn de haaien onder de insecten: Ze hebben een bijzonder goed ontwikkelde reukzin, vooral voor alcohol! Die geur komt vrij wanneer bierresten in een lekblad(afvoer) achterblijven of wanneer fruit bederft en gaat rotten en gisten. Vandaar ook de naam biervliegjes/fruitvliegjes. Er hoeven er maar een paar bierslijm of rottend fruit te ruiken en het is raak. Ze leggen er honderden tot misschien wel duizenden eitjes in, die al binnen een paar uur uitkomen. Zo kan er in de loop van slechts één nacht een ware vliegenplaag in uw café/restaurant ontstaan.

Tegen zo’n plaag is bovendien weinig te beginnen. Er zijn talloze professionele en “huis-tuin-en-keuken”-middeltjes, maar het blijft dweilen met de kraan open. In dit geval is voorkomen altijd beter dan genezen! Zorg er dus voor, dat uw lekblad(afvoer) altijd goed schoon is (gebruik hiervoor een tapprotector) en dat er geen overrijp fruit in uw bedrijf achterblijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.